Chowder van mais
09/20/2018
: 2
: Eenvoudig
Ingrediënten
- 2 maiskolven
- 2 teentjes look
- 1 medium ajuin
- Groentenbouillon
- 1 laurierblad
- 1 tl komijn
- Zout
- Witte peper
- Lenteajuin
Instructies
- Stap 1 Plaats de maiskolven verticaal op een snijplank en snij de mais van de kolven.
- Stap 2 Hak de maiskolven in 2 tot 3 stukken.
- Stap 3 Versnipper de ajuin en de look.
- Stap 4 Stoof de ajuin en de look in een snelkookpan met een beetje boter tot glazig.
- Stap 5 Voeg de mais (laat een beetje over om te garneren) en de kolven toe aan de snelkookpan, samen met de laurier en zet onder met de groentenbouillon.
- Stap 6 Breng aan de kook, sluit de snelkookpan en kook aan een hoge temperatuur gedurende 15-20 minuten.
- Stap 7 Zet het vuur af, laat de stoom uit de pan en schep vervolgens de kolven en het laurierblad uit de pan.
- Stap 8 Mix in een blender of een staafmixer tot zeer fijn.
- Stap 9 Kruid af met komijn, peper en zout.
- Stap 10 Garneer met de resterende mais en enkele versnipperde lenteuitjes.