Chowder van mais

Chowder van mais

Chowder van mais

09/20/2018
: 2
: Eenvoudig

Door:

Ingrediënten
  • 2 maiskolven
  • 2 teentjes look
  • 1 medium ajuin
  • Groentenbouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 tl komijn
  • Zout
  • Witte peper
  • Lenteajuin
Instructies
  • Stap 1 Plaats de maiskolven verticaal op een snijplank en snij de mais van de kolven.
  • Stap 2 Hak de maiskolven in 2 tot 3 stukken.
  • Stap 3 Versnipper de ajuin en de look.
  • Stap 4 Stoof de ajuin en de look in een snelkookpan met een beetje boter tot glazig.
  • Stap 5 Voeg de mais (laat een beetje over om te garneren) en de kolven toe aan de snelkookpan, samen met de laurier en zet onder met de groentenbouillon.
  • Stap 6 Breng aan de kook, sluit de snelkookpan en kook aan een hoge temperatuur gedurende 15-20 minuten.
  • Stap 7 Zet het vuur af, laat de stoom uit de pan en schep vervolgens de kolven en het laurierblad uit de pan.
  • Stap 8 Mix in een blender of een staafmixer tot zeer fijn.
  • Stap 9 Kruid af met komijn, peper en zout.
  • Stap 10 Garneer met de resterende mais en enkele versnipperde lenteuitjes.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *