Gegrilde venkel met truffelolie en parmezaanse kaas

Gegrilde venkel met truffelolie en parmezaanse kaas

Gegrilde venkel met truffelolie en parmezaanse kaas

05/05/2018
: 1
: 5 minuten
: 15 minuten
: 20 minuten
: Eenvoudig

Venkel is een topgroente die helaas bij vele mensen niet zo vaak op tafel komt. De anijssmaak van rauwe venkel is klaarblijkelijk niet voor iedereen weggelegd. Wanneer je venkel bakt in een pan of rustig grilt verdwijnt deze smaak grotendeels en krijg je in ruil een zachtere smaak die zeer goed laat combineren met diverse smaken. Hier heb ik gekozen voor de krachtige smaak van truffelolie en parmezaanse kaas. De dressing wordt in balans gebracht met wat citroensap voor een frisse toets. Indien truffel niet je ding is kan je dit simpelweg achterwege laten en vervangen door olijfolie.

Door:

Ingrediënten
  • 1 venkel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel truffelolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • Peper en zout
  • Parmezaanse kaas
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de grilpan of bereid de BBQ voor.
  • Stap 2 Snij de venkel overlangs in plakjes van 1-2 cm dikte. Hou het loof bij om op het einde te gebruiken als garnituur.
  • Stap 3 Gril de venkel een 15tal minuten op een medium vuur of tot gaar maar met nog een lichte beet. Draai geregeld om en leg vervolgens op een bord.
  • Stap 4 Meng voor de dressing de olijfolie, truffelolie, citroensap en peper en zout glad.
  • Stap 5 Giet de dressing over de venkel.
  • Stap 6 Werk af met fijne schilfers parmezaan en garneer met het loof van de venkel.
  • Stap 7 Serveer warm.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *