Sandwich met avocado, erwten en munt
Avocados zijn sinds een aantal jaren niet meer weg te denken op sandwiches en met reden. Avocados zitten boordenvol met vitaminen en andere gezonde voedingstoffen, maar nog belangrijker: ze smaken fantastisch! Helaas zijn avodacos ook hoog in vetgehalte, waardoor de calorieën snel opstapelen. In dit recept wordt de helft van de avocado vervangen door erwten. Dit zorgt niet alleen voor een lager aantal calorieën maar brengt zowel de smaak van de avocado als de erwten naar een hoger niveau! Kortom, een winnende combinatie! Het is niet nodig om de erwten vooraf te koken. Haal gewoon een handvol erwten uit de diepvriezer en laat even ontdooien op kamertemperatuur of week even in wat warm water als je in tijdnood bent.
Ingrediënten
- 1 teentje look (klein)
- 1 avocado (150g)
- 150g erwten (ontdooid)
- Sap van 1/2 citroen
- 15tal muntblaadjes
- 1/2 theelepel cayenne peper
- Zout
- 2 broodjes
Instructies
- Stap 1 Pers of hak de look fijn.
- Stap 2 Halveer, ontpit en schil de avocado en snij in kleine stukjes.
- Stap 3 Hak de muntblaadjes fijn.
- Stap 4 Voeg de look, munt, avocado en erwten toe aan een hakmolen en hak kort fijn. De mengeling mag best nog wat structuur hebben dus hak niet te fijn. Alternatief: plet de ingrediënten in een kommetje plat met een vork.
- Stap 5 Werk af met het citroensap, de cayenne peper en zout naar smaak.
- Stap 6 Verdeel de mengeling over de broodjes.