Vegetarische hot dog met miso-sriracha mayonaise

Vegetarische hot dog met miso-sriracha mayonaise

Vegetarische hot dog met miso-sriracha mayonaise

06/10/2018
: 1
: Eenvoudig

De tijd dat hot dogs standaard werden geserveerd met zuurkool, ketchup en mosterd ligt ver achter ons. Haute dogs zijn... hot! Vegetariërs willen echter vaak ook graag meesmullen van dé street food snack bij uitstek. In dit recept heb ik de worst vervangen door geroosterde wortel. Geloof me, dit recept zal ook fervente carnivoren weten te overtuigen! Let wel op, deze veggie dog is verslavend lekker dus rooster zeker wat extra wortelen zodat je makkelijk een extra hot dog kan maken! Je kan de wortelen ook perfect enkele dagen in de koelkast bewaren.

Door:

Ingrediënten
  • 1 wortel
  • Rode kool
  • Rucola
  • Geroosterde uitjes
  • Rode ajuin
  • 1/2 jalapeno peper
  • 1 broodje
  • Mayonaise (1 eetlepel)
  • Sriracha (1 theelepel)
  • Miso pasta (1/2 theelepel)
  • Peper
  • Zout
Instructies
  • Stap 1 Rooster de wortel gedurende een 40tal minuten in een oven op 200°C met wat olijfolie en peper en zout.
  • Stap 2 Voor de pikante mayonaise: mix de mayonaise met de miso pasta en sriracha.
  • Stap 3 Snij een klein handvol rode kool en een tweetal schijfjes rode ajuin fijn.
  • Stap 4 Snij het broodje open en leg een basis van rode kool en rucola in het midden.
  • Stap 5 Leg de wortel bovenop de rode kool en rucola en werk af met de mayonaise, de rode ajuin, fijngesneden jalapeno peper en wat geroosterde ajuintjes.


4 thoughts on “Vegetarische hot dog met miso-sriracha mayonaise”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.