Sandwich met hummus en avocado
01/06/2018
: 4
: 5 minuten
: 10 minuten
: 15 minuten
: Eenvoudig
Deze sandwich vereist niet veel introductie. Wie is er nu geen fan van hummus of avocado? De granaatappelpitjes geven wat extra bijt en een aangename zoet-zure toets. Kortom: food heaven! Tip: snij de granaatappel overlangs en klop met een lepel op de achterkant van de granaatappel om de pitjes heel eenvoudig vrij te krijgen!
Ingrediënten
- 1 teentje look
- 250g kikkererwten (gekookt of uit blik)
- 2 eetlepels tahini
- Sap van 1 citroen
- 1 theelepel komijnpoeder
- 50ml milde olijfolie
- 1/2 theelepel cayennepeper
- Zout (fijn)
- 4 sneden meergranenbrood (2-3 cm dikte)
- 2 rijpe avocado's
- Fleur du sel
- 4 grote eetlepels granaatappelpitjes
- Radijsscheuten (alternatief: fijngesneden radijsjes)
Instructies
- Stap 1 Blend gepeld teentje look gedurende 5tal seconden.
- Stap 2 Voeg kikkererwten (zonder vocht) toe aan blender samen met komijn, citroensap en tahini en blend gedurende een minuut.
- Stap 3 Voeg langzaam de olijfolie toe en blend tot een gladde massa. Voeg extra olijfolie toe indien nodig.
- Stap 4 Schep de hummus over naar een kommetje en werk naar smaak af met zout en cayennepeper.
- Stap 5 Snij het brood in sneden van 2-3 cm dikte.
- Stap 6 Smeer laag van 1/2 cm hummus op het brood.
- Stap 7 Halveer de avocado’s, ontpit, schil, snij in dunne langwerpige plakjes en verdeel over het brood.
- Stap 8 Besprenkel met beetje fleur du sel.
- Stap 9 Werk af met radijsscheuten en granaatappelpitjes.