Sandwich met hummus en avocado

Sandwich met hummus en avocado

Sandwich met hummus en avocado

01/06/2018
: 4
: 5 minuten
: 10 minuten
: 15 minuten
: Eenvoudig

Deze sandwich vereist niet veel introductie. Wie is er nu geen fan van hummus of avocado? De granaatappelpitjes geven wat extra bijt en een aangename zoet-zure toets. Kortom: food heaven! Tip: snij de granaatappel overlangs en klop met een lepel op de achterkant van de granaatappel om de pitjes heel eenvoudig vrij te krijgen!

Door:

Ingrediënten
  • 1 teentje look
  • 250g kikkererwten (gekookt of uit blik)
  • 2 eetlepels tahini
  • Sap van 1 citroen
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 50ml milde olijfolie
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • Zout (fijn)
  • 4 sneden meergranenbrood (2-3 cm dikte)
  • 2 rijpe avocado's
  • Fleur du sel
  • 4 grote eetlepels granaatappelpitjes
  • Radijsscheuten (alternatief: fijngesneden radijsjes)
Instructies
  • Stap 1 Blend gepeld teentje look gedurende 5tal seconden.
  • Stap 2 Voeg kikkererwten (zonder vocht) toe aan blender samen met komijn, citroensap en tahini en blend gedurende een minuut.
  • Stap 3 Voeg langzaam de olijfolie toe en blend tot een gladde massa. Voeg extra olijfolie toe indien nodig.
  • Stap 4 Schep de hummus over naar een kommetje en werk naar smaak af met zout en cayennepeper.
  • Stap 5 Snij het brood in sneden van 2-3 cm dikte.
  • Stap 6 Smeer laag van 1/2 cm hummus op het brood.
  • Stap 7 Halveer de avocado’s, ontpit, schil, snij in dunne langwerpige plakjes en verdeel over het brood.
  • Stap 8 Besprenkel met beetje fleur du sel.
  • Stap 9 Werk af met radijsscheuten en granaatappelpitjes.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *