Salade van spruitjes met appeltjes en walnoten

Salade van spruitjes met appeltjes en walnoten

Salade van spruitjes met appeltjes en walnoten

09/16/2018
: 1
: Eenvoudig

Hoewel spruitjes bij sommigen nare herinneringen uit hun kinderjaren doen opwekken, ben ik zelf altijd fan geweest van spruitjes. Je kan er echter veel meer mee doen dan stoven. Zelfs rauw zijn ze erg lekker en doen ze een beetje denken aan kolen. In deze salade combineer ik ze met een simpele vinaigrette van honing en mosterd die erg goed past bij de appeltjes en de walnoten.

Door:

Ingrediënten
  • 100g spruitjes
  • 50g selder
  • 50g radijsjes
  • 1/4 appel
  • 40g walnoten
  • 1 eetlepel hazelnootolie
  • 1 eetlepel ahornsiroop of honing
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel graanmosterd
  • Zwarte peper
  • Zout
Instructies
  • Stap 1 Combineer de honing/ahornsiroop, citroensap, mosterd, hazelnootolie in een kommetje en roer goed tot de massa lichtjes indikt.
  • Stap 2 Snij de spruitjes en de radijsjes flinterdun met een mandoline of door fijn te snijden.
  • Stap 3 Snij de selder en de appel in fijne blokjes van een halve cm.
  • Stap 4 Verkruimel de noten.
  • Stap 5 Combineer de noten (hou een beetje opzij om te dresseren), de groentjes samen met de vinaigrette in een kom en meng goed onder elkaar.
  • Stap 6 Schep de salade over in een kommetje, besprenkel met de resterende noten en serveer.


Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.