Quiche met avocado en geitenkaas

Quiche met avocado en geitenkaas

Quiche met avocado en geitenkaas

02/20/2018
: 2
: 10 minuten
: 20 minuten
: 30 minuten
: Eenvoudig

Voor deze quiche heb ik de standaard groenten achterwege gelaten en gekozen voor avocado's en paprika. Avocado's worden voornamelijk gebruikt in koude bereidingen, maar ook in warme bereidingen kunnen ze overheerlijk zijn. Aangezien avocado's niet bepaald een sterke smaak hebben is het belangrijk om voldoende af te kruiden. Wil je een niet-vegetarische variant dan kan je perfect wat vooraf afgebakken spekblokjes toevoegen aan de mengeling. Pas de hoeveelheid zout en parmezaanse kaas in dat geval wel wat aan om te voorkomen dat de quiche te zout smaakt. Indien je een grotere hoeveelheid maakt zal de baktijd langer zijn. Prik met een mes in de quiche om na te gaan of deze klaar is. Indien er geen vloeibaar ei meer aan het mes blijft kleven kan je de quiche uit de oven halen.

Door:

Ingrediënten
  • 3 grote eieren
  • 1/2 rode paprika (70g)
  • 1 kleine avocado (100g)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 30g parmezaanse kaas
  • Handvol bladpeterselie, fijngehakt (10g)
  • 125 ml melk
  • Geitenkaas
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven op 180°c
  • Stap 2 Breek de eieren en klop glad.
  • Stap 3 Hak de paprika en de avocado in fijne blokjes en voeg samen met de peper en het zout toe aan het mengsel. Roer kort onder elkaar.
  • Stap 4 Rasp de parmezaanse kaas en voeg toe aan het mengsel, samen met de peterselie en de melk.
  • Stap 5 Roer alles goed om.
  • Stap 6 Snij het bakpapier op maat van de ovenschotel en druk goed aan. Voor de volumes voorzien in dit recept is een ovenschotel van een diameter van ongeveer 20 cm ideaal.
  • Stap 7 Giet het mengsel in de schotel en plaats in de oven voor ongeveer 15 minuten of tot voldoende stabiel.
  • Stap 8 Haal even uit de oven en plaats een aantal schijfjes geitenkaas op de quiche. Bak verder gedurende een 5tal minuten.
  • Stap 9 Haal de quiche uit de oven en laat een aantal minuten rusten vooraleer te serveren.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *