kippenvleugeltjes met honing en whiskey

kippenvleugeltjes met honing en whiskey

Kippenvleugeltjes met honing en whiskey

06/02/2018
: 4
: Eenvoudig

Kippenvleugeltjes zijn voor mij één van de beste stukken van de kip. De verhouding knapperig vel en vlees is immers het beste bij de vleugeltjes! Kippenvleugeltjes worden vaak geassocieerd met Kentucky Fried Chicken maar het kan echt wel beter! De combinatie van gegrilde kip, honing en whiskey is werkelijk verrukkelijk, al zeg ik het zelf! Dit recept is inmiddels een klassieker geworden als apperitiefhapje telkens ik een BBQ organiseer! Heb je geen BBQ? Bak ze dan in de oven op 180°C voor een 25tal minuten!

Door:

Ingrediënten
  • Kippenvleugels (1 kg)
  • 1 teentje look (geraspt)
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels soja saus
  • 3 eetlepels whiskey
  • 2 eetlepels honing
  • Zout
  • Peper
Instructies
  • Stap 1 Steek de BBQ aan.
  • Stap 2 Voor de marinade: combineer de look, gember, tijm, oregano, soja saus, whiskey en honing.
  • Stap 3 Plaats de kippenvleugeltjes op de BBQ. Kruid af met peper en zout.
  • Stap 4 Gril op de BBQ op een zacht vuurtje en draai geregeld gedurende een 25tal minuten. Verhoog naar het einde toe de temperatuur van het vuur.
  • Stap 5 Haal de kippenvleugeltjes van het vuur, snij ze doormidden (optioneel) en meng ze met de helft van de marinade in een grote kom.
  • Stap 6 Plaats de kippenvleugeltjes opnieuw op het vuur voor een minuut of 2. Let op, door de honing zullen de kippenvleugeltjes snel karameliseren dus draai geregeld en blijf er zeker bij.
  • Stap 7 Haal de kippenvleugeltjes opnieuw van het vuur, meng met de rest van de marinade en plaats nog even op het vuur.
  • Stap 8 Laat even afkoelen en serveer!


Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.