Inktvis met gefermenteerde kumquats

Inktvis met gefermenteerde kumquats

In een eerder bericht heb ik uitgelegd hoe je gefermenteerde kumquats kan maken. Dit recept is hier een perfecte toepassing van. Ik ben niet zelf op dit recept gekomen. Alle eer daarvoor komt toe aan Brad Leone van Bon Appetit. Klik op deze link om zijn youtube video te bekijken waar hij je in detail leert hoe citrusvruchten te fermenteren en waar dit recept ook aan bod komt. Ik heb hier een eigen toets aan gegeven door de inktvis te kruiden met ras el hanout.

Inktvis met gefermenteerde kumquats

10/09/2020
: 1
: 10 minuten
: 25 minuten
: Eenvoudig

Door:

Ingrediënten
  • 250 gram inktvis
  • 1/2 theelepel ras el hanout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot
  • 2-3 gefermenteerde kumquats (of gewone als je geen zin hebt om deze bijkomende stap te doen)
  • Handvol peterselie
  • 1 teentje look
  • Zout
  • Zwarte peper
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de BBQ of grilpan voor tot deze gloeiend heet is.
  • Stap 2 Was de inktvis en kruid deze met peper, zout en ras el hanout.
  • Stap 3 Gril de inktvis kort aan. Snel en heet is hier de boodschap! Als je te lang laat grillen riskeer je dat de inktvis een rubberachtige textuur krijgt.
  • Stap 4 Snij de kumquat en de sjalot fijn en voeg deze toe aan een kom samen met de olijfolie. Rasp de knoflook en voeg deze toe aan het mensel en meng onder elkaar. Voeg eventueel ook wat citroensap toe (optioneel).
  • Stap 5 Snij de inktvis in rondjes, voeg toe aan de kom en meng onder elkaar.
  • Stap 6 Was de peterselie en snij deze in grove stukken. Voeg toe aan de kom, meng en werk af met zout en peper naar smaak.


2 thoughts on “Inktvis met gefermenteerde kumquats”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *