Hummus met wortel

Hummus met wortel

Hummus met wortel

06/15/2019
: 4
: 10 minuten
: 40 minuten
: Eenvoudig

Hummus heeft een vaste plaats op mijn aperitieftafel. Vergeet de kant en klare hummus uit de supermarkt. Niets gaat boven zelfgemaakte hummus! Het leuke is dat het ook een heel veelzijdige bereiding is. Deze keer maken we hummus met gegrilde wortelen in plaats van de klassieke hummus met enkel kikkererwten.

Door:

Ingrediënten
  • 200g wortelen
  • 100g kikkererwten uit blik
  • 1 citroen
  • 3 theelepels komijn
  • 1/2 theelepel harissa of cayenne peper
  • Ijswater
  • 3 eetlepels tahini
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1-2 teentjes look
  • 1/2 theelepel paprika
  • Verse tijm
  • Peper
  • Zout
  • Pistache noten
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Stap 2 Was de wortelen en snij de uiteindes er af.
  • Stap 3 Leg op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak gedurende een 40tal minuten en laat afkoelen.
  • Stap 4 Snij de wortelen in grove stukken.
  • Stap 5 Blend de look met citroensap.
  • Stap 6 Voeg de wortelen en de kikkererwten toe en blend kort tot een gladde massa.
  • Stap 7 Voeg de tahini, harissa, gedroogde tijm, komijn, harissa of cayenne peper en paprika toe en blend tot een gladde massa. Voeg eventueel een beetje koud water toe indien het mengsel te droog is.
  • Stap 8 Kruid af naar smaak met zout en peper.
  • Stap 9 Dresseer met pistache noten en werk af met verse tijm. Serveer met Turks brood.


Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.