Gespiraliseerde Griekse salade

Gespiraliseerde Griekse salade

Griekse salade

05/18/2018
: 2
: Eenvoudig

Griekse salade is één van de gerechten die mijn ma vroeger heel vaak maakte. Dit gerecht heeft dan ook een zeker nostalgisch gevoel voor mij! In deze versie heb ik de komkommer gespiraliseerd. Dat ziet er niet alleen leuk uit, maar door de komkommer te spiraliseren trekt de saus er ook veel sneller in, waardoor je griekse salade veel beter van smaak wordt zonder dat je de salade lang moet laten trekken. Heb je geen machine om te spiraliseren dan kan je natuurlijk de komkommer ook gewoon in fijne blokjes snijden. Dit is een salade die de dag erna meestal nog beter is dus twijfel niet om eventueel wat extra te maken!

Door:

Ingrediënten
  • 1 komkommer
  • 1 paprika
  • Kerstomaatjes (150g)
  • 1 rode ajuin
  • Zwarte olijven (75g)
  • Feta kaas (100g)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1-2 eetlepel rode wijn azijn
  • 1 eetlepel gedroogde oregeano
  • Peper en zout
Instructies
  • Stap 1 Meng de oregeano, het citroensap, de olijfolie en de rode wijn azijn onder elkaar en kruid af met peper en zout.
  • Stap 2 Spiraliseer de komkommer en snij de slierten in een 4tal stukken of snij de komkommer in kleine blokjes.
  • Stap 3 Halveer de kerstomaatjes en snij de paprika in fijne blokjes.
  • Stap 4 Snij de rode ajuin in fijne ringen.
  • Stap 5 Snij de fetakaas in blokjes van 1-2 cm.
  • Stap 6 Meng de groenten, de fetakaas en de olijven samen met de dressing ondereen.
  • Stap 7 Laat bij voorkeur een uur of twee trekken in de frigo en serveer.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *