Gevulde inktvis met quinoa

Gevulde inktvis met quinoa

Gevulde inktvis met quinoa

07/01/2019
: 3
: 10 minuten
: 50 minuten
: 60 minuten
: Eenvoudig

Gevulde inktvis bestaat in verschillende variëteiten. Voor dit recept heb ik me laten inspireren door voornamelijk Italiaanse smaken. Het recept lijkt misschien wat lang, maar het is heus niet zoveel werk. Je hoeft niet noodzakelijk te werken met verse inktvis. In heel wat supermarkten kan je ze vinden in de diepvriesafdeling. Het recept werkt ook perfect met kleinere inktvissen, maar let dan wel op met de baktijd. Vergeet ook de ingewanden en de vinnen niet te verwijderen indien je inktvis nog niet vooraf is gekuisd.

Door:

Ingrediënten
  • 300 gram quinoa (ongekookt)
  • 1 paprika
  • 1 ajuin
  • 100g pijnboompitjes
  • 3 grote inktvissen
  • 2 teentjes look
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1/2 theelepel cayenne poeder
  • 1 eetlepel komijn
  • Peper
  • Zout
  • Voor de saus:
  • 3 bladjes salie
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 teentjes look
  • 500 gram passata
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 glas witte wijn
  • 1 theelepel suiker
  • Afwerking:
  • 1 tomaat
  • Zeste van 1 citroen
  • Peterselie
Instructies
  • Stap 1 Kook de quinoa met het dubbele gewicht in water of volgens instructies op verpakking.
  • Stap 2 Snij de paprika en de ajuin in zeer fijne blokjes.
  • Stap 3 Rooster de pijnboompitjes in een pan en schep over in een kommetje.
  • Stap 4 Stoof de paprika en de ajuin aan op een medium vuur met een beetje olijfolie en de versnipperde look. Voeg peper, zout, tijm, paprikapoeder, cayenne peper en komijn toe, samen met de quinoa en de pijnboompitjes.
  • Stap 5 Roer goed om en laat een minuut of twee stoven. Haal van het vuur en laat wat afkoelen.
  • Stap 6 Vul de inktvissen met het mengsel.
  • Stap 7 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Stap 8 Geglaceer de pan met witte wijn en voeg de passata, rosemarijn, salie, look, suiker en laurierblad toe. Laat kort aan de kook brengen.
  • Stap 9 Giet de saus in een ovenschotel en leg de inktvissen in de saus.
  • Stap 10 Bak in de oven aan 180°C gedurende een 35-40 tal minuten.
  • Stap 11 Werk af met zeste van 1 citroen, fijngesneden tomatenblokjes en peterselie.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *