Gestoomde sojabonen (edamame)

Gestoomde sojabonen (edamame)

Gestoomde sojabonen

01/11/2018
: 1
: 5 minuten
: Eenvoudig

Veel eenvoudiger dan dit recept zal je niet snel vinden. Slechts twee ingrediënten en klaar binnen de 10 minuten! Voor dit recept gebruik ik bevrozen sojabonen. Deze zijn te vinden in de diepvriesafdeling van zowat elke chinese of japanse supermarkt, maar ook in gewone supermarkten kom je ze soms tegen. Om te eten steek je de peulvrucht volledig in je mond terwijl je ze aan het uiteinde vast houdt met twee vingers. De sojabonen komen eenvoudig vrij door lichtjes op de peulvrucht te bijten. Een ideale en gezonde snack of als licht hapje net voor een maaltijd.

Door:

Ingrediënten
  • Handvol bevrozen sojabonen
  • Fleur du sel
Instructies
  • Stap 1 Vul een kookpot met een bodem water en breng aan de kook.
  • Stap 2 Voeg een handvol bevrozen sojabonen toe aan een stoommandje en plaats boven de kookpot en dek af met een deksel.
  • Stap 3 Stoom gedurende 5-6 minuten.
  • Stap 4 Laat de sojabonen enkele minuten afkoelen en werk af met fleur du sel.


Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.