Geroosterde bloemkool met tahinisaus

Geroosterde bloemkool met tahinisaus

Geroosterde bloemkool met tahinisaus

05/16/2018
: 1
: 5 minuten
: 25 minuten
: 30 minuten
: Eenvoudig

Ik ben de laatste tijd volledig in de ban van de Midden Oosterse keuken. Dit recept is een goede referentie van de smaken die je kan verwachten van deze keuken: een combinatie van hartige, noterige smaken met een frisse toets om alles in balans te brengen. De noterige smaken komen hier van de tahini (sesamzaadjes fijngemalen tot een olie) en de geroosterde bloemkool. De peterselie, citroen en de granaatappel geven de nodige zure smaken. Zonder twijfel momenteel één van mijn favoriete recepten!

Door:

Ingrediënten
  • 1/2 bloemkool
  • Olijfolie
  • 1 teentje look (klein)
  • 2 eetlepels tahini
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels water
  • Klein handvol platte peterselie
  • Zout
  • Snuifje cayennepeper
  • Granaatappelpitjes
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 200°C
  • Stap 2 Snij de bloemkool in langwerpige stukken van 2cm dikte.
  • Stap 3 Vet een bakplaat met bakpapier in met olijfolie en plaats de bloemkool op de bakplaat. Kruid af met beetje zout.
  • Stap 4 Bak gedurende 25 minuten.
  • Stap 5 Combineer voor de saus de tahini, look, citroensap, water, peterselie en cayennepeper en mix glad. Voeg zo nodig wat extra water toe, maar zorg dat het niet te waterachtig wordt.
  • Stap 6 Haal de bloemkool uit de oven en leg op een bord. Giet de saus over de bloemkool en garneer met wat granaatappelpitjes.
  • Stap 7 Serveer warm of koud.


Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.