Gegrilde maïs met miso boter

Gegrilde maïs met miso boter

Gegrilde maïs met miso boter

06/30/2018
: 1
: 5 minuten
: 20 minuten
: 25 minuten
: Eenvoudig

In Amerika is een BBQ niet volledig zonder gegrilde maïskolven. Tijd om deze traditie ook in te voeren in België! Voor dit recept heb ik niet gekozen voor traditionele Amerikaanse smaken maar ben ik de Oosterse kant opgegaan met een eenvoudige miso-boter! Ik verkies om de maïskolf in zijn geheel te grillen en pas achteraf te pellen. Hierdoor heb je wel minder de gegrilde smaak, maar kan de maïs wel rustig stomen in haar eigen jasje waardoor ze sappig blijft. Je kan de maïs uiteraard ook gepeld op de BBQ leggen, maar pas in dat geval wel de gaartijd wat aan zodat de maïs zeker niet uitdroogt.

Door:

Ingrediënten
  • 1 maïskolf
  • 1 eetlepel misopasta (indien je donkere pasta gebruikt kan je best iets minder gebruiken)
  • 1 eetlepel boter
Instructies
  • Stap 1 Steek de BBQ aan.
  • Stap 2 Leg de maïskolf op de BBQ en gril op een zacht vuurtje gedurende een 20tal minuten.
  • Stap 3 Meng de misopasta en de boter onder elkaar.
  • Stap 4 Pel de maïs en smeer de boter over de warme maïs.


1 thought on “Gegrilde maïs met miso boter”

Geef een reactie op Patrice Annuleer antwoord

Je e-mailadres zal niet getoond worden.