Gegrilde aubergines

Gegrilde aubergines

Gegrilde aubergines

01/07/2018
: 4
: 35 minuten
: 45 minuten
: 1 uur 20 minuten
: Eenvoudig

Aubergines hebben bij vele mensen een slechte reputatie. Indien slecht klaargemaakt hebben ze immers een flauwe, waterachtige en bittere smaak. Ook ik ben lang geen fan geweest. Wellicht iets te veel slechte ratatouille gegeten... Met dit recept wordt de aubergine in ere hersteld! Het fijne aan gegrilde aubergines is dat je ze op eindeloze manieren kan serveren. In dit basisrecept speelt de pure smaak van aubergine de hoofdrol, maar aarzel niet om te experimenteren! Vervang bijvoorbeeld het zout eens met ansjovis of werk af met fetakaas en granaatappelpitjes! Ideaal als bijgerecht voor een bbq, maar met een hartige topping kan het ook perfect een volwaardige maaltijd zijn.

Door:

Ingrediënten
  • 2 grote aubergines
  • Zout
  • 2 teentjes look
  • Verse tijm
  • Zwarte peper
  • Olijfolie
Instructies
  • Stap 1 Snij de aubergines overlangs en maak voorzichtig inkervingen in een ruitpatroon zonder door de schil te snijden.
  • Stap 2 Spreid met twee vinger de aubergines lichtjes open en strooi het zout tussen de inkervingen. Laat de aubergines met de gesneden kant naar beneden een half uur rusten. Het zout zal er voor zorgen dat een deel van het vocht zal vrijkomen waardoor de aubergine een meer geconcentreerde smaak zal krijgen.
  • Stap 3 Verwarm de oven op 200°c.
  • Stap 4 Knijp lichtjes het vrijgekomen vocht uit de aubergines en droog met keukenpapier.
  • Stap 5 Snij de look in fijne plakjes en verdeel samen met enkele takjes jonge tijm tussen de inkervingen van de aubergines.
  • Stap 6 Olie de aubergines langs de gesneden kant in met olijfolie (ongeveer 1 eetlepel per helft).
  • Stap 7 Kruid af met zwarte peper.
  • Stap 8 Plaats de aubergines met de gesneden kant naar beneden op een ingeoliede bakplaat of bakpapier en bak gedurende 45 minuten in de oven op 200°c.


Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.