Broccolisoep

Broccolisoep

Broccolisoep

02/04/2018
: 4
: 5 minuten
: 15 minuten
: Eenvoudig

Deze soep is gebaseerd op een recept van Gordon Ramsay dat ik een tiental jaar geleden heb ontdekt en dat sindsdien één van mijn favoriete soeprecepten is geworden. Broccolisoep mag je hier wel zeer letterlijk nemen want buiten wat zout en peper is broccoli het enige ingrediënt. De bijna fluo groene kleur wordt bekomen door de broccoli slechts heel kort in hevig kokend water te garen. In het originele recept wordt de broccolisoep verder afgewerkt met geitenkaas en walnoten en heeft de soep ook een iets dikkere structuur. Voor dit recept heb ik de kaas en de noten achterwege gelaten om de broccoli volledig in de schijnwerpers te zetten en heb ik de soep ook iets lopender gemaakt, zonder de pure smaak van de broccoli te verwateren.

Door:

Ingrediënten
  • 1 broccoli
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Instructies
  • Stap 1 Breng een kookpot met licht gezouten water aan de kook. Zorg er voor dat er de kookpot niet te klein is en voldoende is gevuld zodat bij het toevoegen van de broccoli de temperatuur niet te sterk daalt.
  • Stap 2 Snij de kroon van de broccoli in gelijke stukken van medium grootte. Snij de stam in iets kleinere stukken zodat deze gelijktijdig kunnen gaarkoken.
  • Stap 3 Voeg de broccoli toe aan het kokend water en dek af met een deksel.
  • Stap 4 Kook tot je net met een mes door de stukjes kan snijden (ongeveer 5-6 minuten). Het is niet de bedoeling om de broccoli volledig plat te koken.
  • Stap 5 Voeg de broccoli samen met 600-700 ml van het kookvocht toe aan een blender en mix volledig glad.
  • Stap 6 Kruid af met peper en zout en dresseer met een beetje olijfolie.


Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.