Bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst

Gebakken bloemkoolrijst

11/24/2019
: 2
: Eenvoudig

Gebakken rijst is één van mijn favoriete manieren om rijst die al een dag of langer oud is toch nog op een lekkere manier te kunnen bereiden. Helaas is het ook rijk aan koolhydraten waardoor het niet in ieders dieet past. In dit gerecht vervang ik de rijst met geraspte bloemkool. Je merkt amper het verschil!

Door:

Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel gerookte paprika
  • 1/2 theelepel gedroogde chipotle pepers
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 mais
  • 1 teen geraspte look
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Lenteajuintjes (om af te werken)
  • Olijfolie
Instructies
  • Stap 1 Rasp de bloemkol fijn en bak gedurende een 7tal minuten aan in een pan met olijfolie op medium vuur tot het vocht grotendeels is verdampt en licht begint te kleuren.
  • Stap 2 Snij de paprika en courgette in blokjes en snij met een mes rond de maiskolf om de maïsstukjes los te krijgen.
  • Stap 3 Bak de groenten mee aan met de bloemkoolrijst en voeg de kruiden en sesamolie toe.
  • Stap 4 Bak tot licht gekleurd en werk af met sojasaus.
  • Stap 5 Serveer eventueel met enkele schijfjes lenteajuintjes.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *