Bloemkool in de oven

Bloemkool in de oven

Bloemkool in de oven

01/21/2018
: 4-6
: 5 minuten
: 1 uur 30 minuten
: 1 uur 35 minuten
: Eenvoudig

Soms zijn het de eenvoudigste gerechten die de show stelen. Deze volledige bloemkool is niet alleen prachtig om naar te kijken maar ook nog eens overheerlijk! Dit recept heeft met de toevoeging van ras el hanout een licht Midden-Oosterse toets die perfect past bij bijvoorbeeld gegrild lamsvlees, maar je kan heel eenvoudig afwisselen met de kruiding. Vervang bijvoorbeeld de ras el hanout met lookpoeder en/of werk af met een beetje citroensap voor een frisse toets!

Door:

Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Ras el hanout
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180°c.
  • Stap 2 Snij het groen van de bloemkool, maar snij de steel niet volledig uit zodat de bloemkool niet uit elkaar valt.
  • Stap 3 Smeer de bloemkool in met een rijkelijke hoeveelheid olijfolie.
  • Stap 4 Kruid met zout, peper en ras el hanout en masseer met je handen de kruiden over de bloemkool.
  • Stap 5 Plaats de bloemkool in een ovenvaste schotel en dek af met aluminiumfolie.
  • Stap 6 Bak gedurende 30 min op 180°c.
  • Stap 7 Verwijder na 30 min de aluminiumfolie en bak verder gedurende 1 uur.
  • Stap 8 Laat enkele minuten afkoelen en serveer.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *