Aubergine lasagne

Aubergine lasagne

Aubergine lasagne

10/07/2019
: 2
: Eenvoudig

Deze vegetarische lasagne is werkelijk verrukkelijk! De walnoten en de zongedroogde tomaten zijn zo een smaakbom dat je het vlees totaal niet mist! Feta is ook een lekker alternatief voor mozarella en zorgt er voor dat de lasagne minder waterig is.

Door:

Ingrediënten
  • 2 teentjes look
  • handvol walnoten (100g)
  • Zongedroogde tomaten in olie (150g)
  • Verse basilicum of oregano
  • Za'atar (2 eetlepels)
  • Blik tomatenblokjes
  • Zout en peper
  • 2 grote aubergines
  • Feta kaas
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Stap 2 Snij de aubergines in de lengte in plakjes van een halve cm dikte.
  • Stap 3 Plaats de aubergines op een geoliede bakplaat, giet er beetje olie over en kruid af met peper en zout. Bak in de oven tot de aubergines lichtjes kleur krijgen.
  • Stap 4 Mix de look, zongedroogde tomaatjes, blik tomaten, basilicum/oregano, za’atar en walnoten fijn in een blender. Kruid af met peper en zout.
  • Stap 5 Breng een laag van de saus aan in de bodem van een ovenschaal. Verkruimel een beetje feta over de saus. Leg een laag van de aubergines over de saus en feta. Herhaal tot alles is opgebruikt. Werk de bovenste laag af met saus en extra feta. Bak in de oven op 200°C gedurende een 30tal minuten of tot licht bruin.
  • Stap 6 Laat even afkoelen en serveer!


Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.